Harmaa, erittäin harmaa sateinen päivä, painon pudotus ollut taas aktiivinen reilun viikon ajan jossa saatu pois 4kg mitkä oli tulleet pitkän mökkireissun ja alkoholin tissuttelun tuloksena. Tissuttelu heitetty pois, pikalounaat mäkin autokaistalta lopetettu ja turha suklaan syöminen myös. Näillä päästiin takaisin jo kerran saavutettuun tulokseen 100kg. 

Päivän uutisvirrassa tuli vastaan otsikolla "Muotidieetistä apu kansantautiin?" oleva juttu. Jota tosin ei ilmaiseksi päässyt lukemaan mutta lyhyesti virsi kaunis: 2-tyypin diabetes kuriin 5:2-dieetillä. Aikani surffailtua aiheesta päätin lähteä kokeilemaan ja omaksi iloksi blogia luomaan seuratakseni kehitystä ja kirjoitellessani ylös mitä tuli syötyä jne. Oma tavoitteeni on pudottaa painoa normaalin pi:n rajoihin ja saada energiaa päiviin sekä pienentää tuota etureppua! Aikarajaa en viitsi itseni kiusaksi asettaa, en ole niin motivoitunut laihduttaja kumminkaan. Ja eipä vituta niin paljon kun ei pysy tavoitteessaan. Eli mennään päivä ja viikko kerrallaan.

Dieetin aluksi pitää valita paastopäivät, viikonloppuna ei paastoaminen onnistu ja viikollakin välillä työpäivät ovat 16h pitkiä ja kiire sekä stressi painavat niskassa joten valinta on vaikea. Valintani on maanantai ja torstai. Maanantaina on sopiva morkkks ja tosrtaina on pakko paastota että voi olla hyvällä omalla tunnolla viikonlopun riennoissa.

Ensimmäisen kirjoitukseni tarkoitus on vain pohtia aihetta ja seuraavassa jotain päivän ruokavaliosta ainakin. Toki yritän pitää ruokapäiväkirjaa kalorilaskuineen mutta katsotaan miten käy.